בשיתוף עם מתכנן ומעצב תאורה בני טבת ואדריכל גיל חלמיש  G.p.M. visual systems ll

נקודת המוצא לעיצוב המעטפת  הייתה השמש ומחזור חייה לאורך היממה. חומרי הגלם הראשונים שבחרנו להשתמש בהם היו האור והצל. המגדל האלמנטארי על מבנהו הפונקציונאלי מהווה את הבסיס לעיצוב , כאשר מטרת המעטפת המוצעת היא להעשיר את חזות המבנה ולייצר דרמה באמצעים פשוטים של אור וצל.

למגדל , על מחזור חייו לאורך היממה, מחזור נראות שונה: בלילה על גובהו העצום הוא ייראה למרחקים גדולים ויהווה סוג של מגדלור במרחב המדברי הפתוח.

ביום בחרנו לעדן אותו , תוך העשרת המבנה הפלסטי שלו ,הדגשת קוויו הוורטיקאליים,

ובחירת חומרים שלא יסנוורו או יעיקו על סביבתם.

בחרנו להשתמש במערכות הטכניות הקיימות שלו, להדגיש אותן באמצעות צבע ותאורה ובכך גם לשקף החוצה את התהליכים האנרגטיים המתחוללים בו.

לאור האוריינטציה הטכנולוגית של המבנה , את מבנה המעטפת בחרנו לבסס על מבנה מודולארי של קוביית בסיס השואבת את צורתה מעולם המשחקים של הלגו.

 הרעיון הבסיסי הוא לא לעטוף את כל המבנה ,אלא להשתמש במעטפת מינימאלית חלקית, כאמצעי לחיזוק ומקסום הפוטנציאל הקיים. למעשה, אנחנו מציעים לעטוף פחות מרבע המעטפת המתוכננת, אך לעשות זאת באופן מושכל שידגיש את הדרמה של הקווים הוורטיקאליים ויעשיר את הפלסטיות של המבנה.

השימוש באנלוגיה המשחקית פותח לנו גם עולם  שלם של אפשרויות לעיצוב כל האביזרים הקיימים, המדרגות, המרפסות , בעושר של צורה וצבע תוך משחקים בקנה מידה ואף שימוש בהומור. הטכניקה המודולארית והשימוש בחומרים פשוטים מאפשרים לנו גמישות בתכנון ובביצוע.

עקרונות התכנון:

.1גמישות – המעטפת המוצעת נסמכת על ויוצאת מקירות הבטון של המבנה הקיים במערכת של מדפי בטון ודפנות מלוחות פיבר-צמנט דוגמת הארדי או ש"ע. מדפי הבטון יצוקים כזיזים היוצאים מקונסטרוקציית הבטון על גבי תבניות מודולאריות.

מיקום המדפים, הכמות ומידת בליטת הזיזים גמישים וניתנים לשינוי.

2.עלות ופשטות בהקמה- החומרים בהם בחרנו להשתמש הינם בטון ולוחות פיבר- צמנט שעלותם זולה והקיימות שלהם גדולה. לרצפות הזיזיות אנחנו משתמשים בבטון יצוק על תבניות מודולאריות ולדפנות לוחות עם מערכת פרופילים היוצרים קיר אטום. למערכת הפרופילים מתקינים את הלוחות עם ברגים סמויים או גלויים.

3. קנה מידה-  השימוש בקוביית בסיס השואבת את צורתה מעולם המשחקים של לגו והגודל הבלתי נתפס של המגדל מובילים אותנו למשחקים בקנה המידה תוך שימוש במערכות הקיימות כאלמנט עיצובי בבניין .

4.   תחזוקה- שימוש בבטון הגלוי לרצפות ובלוחות Exotec Panel - לוחות דקים – המשמשים לקירות חוץ של מבנים עד 100 קומות ,גמר צבע.  הלוחות עמידים לרטיבות, ריקבון, טרמיטים ואש. בעלי חוזק מכני גבוה, ועמידים לתנאי מזג אוויר קיצוניים.

5.  תאורה- מכיוון שהמגדל עטוף באלמנטים תלת ממדים  התאורה באה להעצים ולתת דרמטיות תוך משחק של הארה והצללות הנובעות מהבליטות התלת ממדיות.

שימוש בצבע מתחלף בצורה רנדומאלית יגביר את הדרמטיות וייתן תחושה של תנועה במגדל הדומם.

לצורך זה נמקם גופים שקועים בעלי תאורת לד RGB בעוצמה משתנה בבסיס החריצים, הכוכים ומדפים תלויים. כל התאורה תשטוף את המגדל כלפי מעלה ותיצור משחק מעניין של מוקדי אור ההולכים ומתפזרים על פני השטח התלת ממדי. לתאורה ניתן ליצר מספר שונה של תרחישים לשעות מסוימות בלילה, ימים מיוחדים וכיוצא בזה.

תחרות לעיצוב מעטפת מגדל השמש בתחנת הכח התרמו-סולארית אשלים​